MAN eTGE, vanaf €670/maand (excl. BTW)

Elektrisch rijden kan voor iedereen, nu met GRATIS 3-fasen lader

Offerte aanvragen

MAN eTGE - De elektrische bestelwagen van MAN

De toekomst begint nu. Het stadsverkeer en stedelijke logistiek zijn aan het veranderen. De bevolking groeit, schadelijke stoffen en geluidsniveaus treden op de voorgrond en er zijn discussies over nul-emissiezones. Op hetzelfde ogenblik nemen echter de taken en de eisen in het goederen- en distributieverkeer verder toe. Om aan huidige en toekomstige transportoplossingen te blijven voldoen is een andere denkwijze in de maatschappij noodzakelijk.

Maak kennis met de MAN eTGE - De volledig elektrische bestelwagen van MAN rijdt zonder schadelijke uitstoot en nagenoeg geluidloos. De eTGE levert daardoor een belangrijke bijdrage aan een gezond en leefbaar stadsklimaat. 

Elektrisch rijden - De cijfers bewijzen het

Wanneer het op elektrisch rijden aankomt, zijn cijfers belangrijk. En die cijfers bewijzen dat de MAN eTGE een ideale partner is voor het stadsverkeer van vandaag en morgen. De MAN eTGE is er met een aandrijving van 136pk bijna gelijkwaardig aan de modellen van een dieselmotor, maar dan zonder enige uitstoot. Daarnaast is de eTGE qua snelheid volledig aangepast aan het hedendaagse stadsverkeer. Dankzij de maximale snelheid van 90 km/u komt de eTGE volledig tot zijn recht in de stad.

Het voordeel van elektrisch rijden is dat er een geen millimeter aan laadruimte moet worden ingeleverd. De eTGE biedt u tot 10,7m³ ruimte voor kisten, planken, apparaten en nog veel meer.
Hier kunt u dus op net zoveel laadruimte rekenen als met de diesel variant.

De stille aandrijving van de MAN eTGE is uitermate geschikt voor gebruik in het binnenstedelijk verkeer. Met een actieradius van 170 werkelijk gereden kilometers, is de eTGE dé absolute koploper onder de elektrische bestelwagens met deze afmetingen en laadruimte.

Elektrisch rijden in de praktijk

De stille aandrijving van  de MAN eTGE is uitermate geschikt voor gebruik in het binnenstedelijk verkeer. Door de verandere vereisten van het stadsverkeer, is een nieuwe, energiezuinige oplossing noodzakelijk. In onderstaande film zal het duidelijk worden dat elektrisch rijden qua rijgedrag niet veel verschilt van rijden met een dieselmotor.


Elektrische bestelwagen opladen - eenvoudig laadconcept

Het eTGE laadconcept maak opladen eenvoudig.

De middagpauze gebruiken om nieuwe energie op te doen? Ook voor uw eTGE een energierijk idee. Want de laadeenheid van de MAN eTGE beperkt zich niet tot één laadsysteem.

Deze is dusdanig ontwikkelt dat uw MAN eTGE overal van energie kunt voorzien: alles is mogelijk, van laden via de MAN AC-wallbox via een korte stop aan een DC-snellaadpaal (gelijkstroom) tot en met aansluiten op het dichtsbijzijnde 230V-stopcontact.

Volledig laden van de accu van een MAN eTGE duurt via de 7,2 kW-aansluiting van de MAN AC-wallbox minder dan vijfenhalf uur (5:20 h). Bij laden via de CCS combi-stopcontact met 40 kW bereikt het accuniveau al na 45 minuten 80% van de maximale laadcapaciteit. Als alternatief is laden via elk normaal 230V-stopcontact mogelijk.

Elektromotor - krachtig en toch efficiënt

Bij de eerste aanraking van het gaspedaal merkt u dat de volledig elektrische aandrijving van de eTGE een echte MAN krachtpatser is: vanaf het begin levert hij u volledige trekkracht en wordt de eTGE vlot op snelheid gebracht. Enkel met geluidsoverlast hoef je geen rekening te houden bij onze elektromotor.

Zelfs niet als het volledige vermogen van 100 kW (136 pk) en 290 Nm koppel wordt aangesproken. Traploos versnelt de MAN eTGE elektromotor tot een topsnelheid van 90 km/h.
 

Terugwinnen van energie - geen utopie

Dankzij het terugwinnen van energie kan er tijdens het rijden met de eTGE zeer efficiënt worden gereden, dit wordt recuperatie genoemd. De elektromotor van uw eTGE werkt in elke uitrijfase, zoals bij bergafwaarts rijden of tijdens het remmen, zoals een dynamo. De accu wordt bijgeladen door omzetten van de bewegingsenergie in elektrische stroom. Dat ziet u ook in onderstaande film, vanaf het moment dat het gaspedaal ingehouden wordt, laad de eTGE zichzelf opnieuw op.


Een doordachte cockpit

Het eTGE-interieur is net zo goed doordacht als zijn aandrijving.

De autoradio die luistert naar de stem van de bestuurder is maar één detail uit de standaarduitrusting van de MAN eTGE.

De cockpit van de MAN eTGE is een moderne premiumwerkplaats: met comfortabele bestuurdersstoel en volledig ergonomisch vormgegeven indeling van de bedieningselementen en indicatoren. Tot de uitrusting behoren verder ook details zoals twee bekerhouders voor zowel de bestuurder als de bijrijder en de twee standaard usb-laadstations. De bestuurder ziet op het centrale kleurendisplay in één oogopslag alle belangrijke voertuiggegevens. En het multimediasysteem van de eTGE stuurt u gemakkelijk via spraak aan.

 


Neem een voorsprong in het transport van morgen

Het MAN Van Solutions Team ondersteunt u zodat u ook volledig kunt profiteren van alle voordelen die eMobility biedt.

Onze mobiliteitsexperts ontwikkelen speciaal voor uw transporttoepassing op maat gemaakte oplossingen met betrekking tot de laadinfrastructuur, energieverzorging en routeplanning. Zo helpen de MAN experts u om uw wagenpark succesvol elektrisch te maken.

Het MAN Van Team steeds tot uw dienst

Adviesgesprek

Vraag een adviesgesprek aan met één van onze mobiliteitsexperten

Adviesgesprek aanvragen

Brochure

Download de brochure van de MAN eTGE

Brochure downloaden